Menu
Zwitserland

Prachtige zonsondergangwandeling naar Berggasthaus Scheidegg

Uitzicht op Alpsteingebergte en Säntis

Vanaf onze camping in Jakobsbad zien we op een heuvel een mooi gelegen kerkje staan. Het avondlicht schijnt er ’s avonds zo mooi op, dat we besluiten om er de volgende avond heen te lopen. Vlakbij het kerkje staat Berggasthaus Scheidegg en zo maken we de volgende avond een prachtige zonsondergangwandeling naar Berggasthaus Scheidegg.

Vertrek vanuit Jakobsbad

Op een heerlijk zonnige juliavond wandelen we rond half 8 weg van onze camping. Ons doel is het kerkje St. Jakob boven Berggasthaus Scheidegg. We wandelen achter de camping naar de bosrand en vervolgen onze weg omhoog langs de bosrand. We hebben geen idee hoe ver het is en hoeveel we moeten stijgen, dus we zetten er flink de pas in om vóór de zonsondergang bij het kerkje te zijn. Het zonlicht begint al te veranderen in avondlicht, waardoor het prachtig is om te wandelen. Na het eerste stukje bos wandelen we verder door de alpenweides en genieten we van de uitzichten op de heuvels van Appenzellerland.

Alpsteingebergte

Berggasthaus Scheidegg

Na een tijdje merken we dat het toch meer stijgen is dan we dachten. Geen probleem, maar het wordt al snel duidelijk dat het niet meer zo heel lang duurt voor de zon echt onder zal gaan. We snellen naar boven en komen uiteindelijk na iets meer dan een uur aan bij Berggasthaus Scheidegg. Het bleek toch ruim 400 meter stijgen te zijn en daarom besluiten we om niet verder naar het kerkje St. Jakob te wandelen, aangezien dat nog verder en hoger ligt. We genieten van de prachtige zonsondergang over de heuvels van Appenzellerland. Achter ons kleuren de bergen van het Alpsteingebergte fantastisch mooi roze. Puur genieten! Na een kwartier spoeden we ons weer naar beneden, zodat we niet in het pikkedonker hoeven te lopen. Ongeveer drie kwartier later ploffen we met een voldaan gevoel weer op onze campingstoelen neer. Het was prachtig!

Jakobsbad Scheidegg
Berggasthaus Scheidegg uitzicht

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: juli 2020
Kilometers: 7,2 kilometer
Hoogtemeters: 439 meter
Hoogste punt: 1352 meter
Tijdsduur: 2 uur in totaal

Je kunt onze prachtige zonsondergangwandeling naar Berggasthaus Scheidegg hier downloaden.

Uitzicht op Alpsteingebergte en Säntis

Geen reacties

    Laat een reactie achter